ΥΕΦΚΚ

H Υπηρεσία αυτή αποτελεί ιδιαίτερο ένστολο και ένοπλο σώμα, λειτουργεί με τους δικούς της κανονισμούς και για το προσωπικό της εφαρμόζονται οι διατάξεις που αφορούν τους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους, σε συνδυασμό με τις διατάξεις και ρυθμίσεις που αφορούν το φυλακτικό προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης και του παρόντος Κανονισμού. άσκηση των καθηκόντων του σύγχρονο οπλισμό.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές Κορυδαλλού

Τον προφυλακισμένο από την πανεργατκή συγκέντρωση της 11/3/2010 επισκέφθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον προφυλακισθέντα, από την πανεργατική κινητοποίηση της 11ης Μαρτίου 2010, Μ.Ζ., επισκέφθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Ηρώ Διώτη, καθώς και εκ μέρους του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ ο Κώστας Μαρματάκης.



Ο κ. Δρίτσας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ότι είναι αναγκαία η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση μιας καθαρής αδικίας που προκλήθηκε από ακραία ερμηνεία του νόμου, με σκοπιμότητες και προκατάληψη εκ μέρους τόσο του ανακριτή όσο και του εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκιση του Μ.Ζ.» .
Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα του ότι «σύντομα θα λήξουν οι περιπέτειες του Μ.Ζ., καθώς με ανεπαρκή στοιχεία και εκτός πλαισίων νόμου δεν μπορεί να προφυλακίζεται ένας άνθρωπος» . Και επίσης στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει σαφής παραβίαση του δικαιώματος του ατόμου να διαδηλώνει για τις απόψεις του.

Αναφέρθηκε ακόμα, στο Κίνημα Αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί για την υπόθεση του Μ.Ζ., τονίζοντας ιδιαίτερα την αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί από παιδιά και γονείς από το δήμο Νέας Ιωνίας, όπου ο 28χρονος διδάσκει κολύμβηση.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου