ΥΕΦΚΚ

H Υπηρεσία αυτή αποτελεί ιδιαίτερο ένστολο και ένοπλο σώμα, λειτουργεί με τους δικούς της κανονισμούς και για το προσωπικό της εφαρμόζονται οι διατάξεις που αφορούν τους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους, σε συνδυασμό με τις διατάξεις και ρυθμίσεις που αφορούν το φυλακτικό προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης και του παρόντος Κανονισμού. άσκηση των καθηκόντων του σύγχρονο οπλισμό.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης συστημάτων πυρασφάλειας στις φυλακές Ιωαννίνων



Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε σήμερα σε θέματα σωφρονιστικής πολιτικής του υπουργείου. Σχετικά με το κατασκευαστικό πρόγραμμα των νέων φυλακών ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου θα ολοκληρωθεί το σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας Σερρών, ενώ το νέο κτίριο των φυλακών Χανίων, θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο πεντάμηνο.

Ακόμα, ο κ. Κατσιφάρας είπε ότι μέσα στο καλοκαίρι η έκταση που καταλαμβάνουν σήμερα οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, θα παραδοθούν σε κοινή χρήση. Αναφερόμενος στα πιστοποιητικά πυρασφάλειας των φυλακών, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης συστημάτων πυρασφάλειας και εκδόθηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά για τις φυλακές Ιωαννίνων, Λάρισας, Γρεβενών, το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελαιώνα Θηβών και την κεντρική αποθήκη υλικών φυλακών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας στις φυλακές Κορυδαλλού, Κορίνθου, Ελαιώνα Θηβών, Κασσαβέτειας, Αλικαρνασσού και Τύρινθας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου