ΥΕΦΚΚ

H Υπηρεσία αυτή αποτελεί ιδιαίτερο ένστολο και ένοπλο σώμα, λειτουργεί με τους δικούς της κανονισμούς και για το προσωπικό της εφαρμόζονται οι διατάξεις που αφορούν τους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους, σε συνδυασμό με τις διατάξεις και ρυθμίσεις που αφορούν το φυλακτικό προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης και του παρόντος Κανονισμού. άσκηση των καθηκόντων του σύγχρονο οπλισμό.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Αποκλεισμός της πύλης των φυλακών Κορυδαλλού!



Την κεντρική πύλη των φυλακών Κορυδαλλού απέκλεισαν από τις 7:00 και για μία ώρα οι εξωτερικοί φρουροί που εργάζονται στο σωφρονιστικό κατάστημα. Η διαμαρτυρία εντάσσεται στην τρίωρη στάση εργασίας που πραγματοποιεί το Σωματείο τους (Σ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α) μέχρι τις 10:00.


Με κεντρικό σύνθημα «‘Έλεος. Φτάνει πια. Προσλήψεις τώρα!», οι εξωτερικοί φρουροί απαιτούν να μπει ένα τέλος στην εργασιακή εξαθλίωσή τους, καθώς διακυβεύεται ακόμη και η δημόσια ασφάλεια. Απαιτούν να πληρωθούν τα 14.000 ρεπό που τους χρωστούν συνολικά και να επιστρέψουν οι 25 συνάδελφοί τους που μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Κατά τη διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας, θα εκτελούνται μόνο οι μεταγωγές που αφορούν στο 18μηνο, των κρατουμένων που πηγαίνουν σε νοσοκομεία και οι αποφυλακίσεις. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

Δείτε τι δηλώνει στη zougla.gr ο Ηλίας Τσάκος, πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Κορυδαλλού.




Τα αιτήματα των εργαζομένων στις φυλακές Κορυδαλλού

1) Εξαίρεση των εξωτερικών φρουρών από το πάγωμα των προσλήψεων με ενίσχυση της εξωτερικής φρουράς Κορυδαλλού με 100 άτομα. Διακυβεύεται η δημόσια ασφάλεια!
2) Έλεγχος του αριθμού των φυλάξεων στα νοσοκομεία και πιστή εφαρμογή του νόμου 3732 / 2009 άρθρο 21
3) Επανεξέταση όλων των αποσπάσεων.
4) Άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας μας με 20 τουλάχιστον εξωτερικούς φρουρούς από άλλες φυλακές για τη θερινή περίοδο.
5) Άμεση λειτουργία ψυχιατρικής πτέρυγας και βραχείας νοσηλείας στο ψυχιατρείο κρατουμένων για γυναίκες κρατούμενες.
6) Επαναξιολόγηση και περικοπή υπηρεσιών του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Κορυδαλλού, λόγω έλλειψης προσωπικού και αδυναμίας καταβολής νυχτερινής εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου