ΥΕΦΚΚ

H Υπηρεσία αυτή αποτελεί ιδιαίτερο ένστολο και ένοπλο σώμα, λειτουργεί με τους δικούς της κανονισμούς και για το προσωπικό της εφαρμόζονται οι διατάξεις που αφορούν τους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους, σε συνδυασμό με τις διατάξεις και ρυθμίσεις που αφορούν το φυλακτικό προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης και του παρόντος Κανονισμού. άσκηση των καθηκόντων του σύγχρονο οπλισμό.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αστυνομικοί μηνύουν σωφρονιστικούς υπαλλήλους!!



Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Σταυρακίου εξαιτίας των υπεράριθμων κρατούμενων σε αυτές.

Η διεύθυνση των φυλακών, εδώ και μερικές ημέρες, απευθύνθηκε εγγράφως σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις, στις οποίες ανέφερε ότι δεν έχει τη δυνατότητα για κράτηση άλλων ατόμων. Ως εκ τούτου ζητούσε να σταματήσουν οι μεταγωγές, κάτι που δεν είναι εφικτό, καθώς παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα κρατητήρια των αστυνομικών διευθύνσεων.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι να αρνούνται να παραλάβουν κρατούμενους και να μηνύονται από αστυνομικούς.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπάρχει ούτε μία σπιθαμή για να φιλοξενήσουμε κι άλλους. Μακάρι να μπορούσαμε, αλλά τι να κάνουμε...Να τους πάρουμε στο σπίτι μας;» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των εργαζομένων στις δικαστικές φυλακές, Έλενα Αγαπητού.

Στις φυλακές Σταυρακίου αυτή τη στιγμή κρατούνται 250 άτομα έναντι των 90 που μπορούν αυτές να φιλοξενήσουν.

Πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου