ΥΕΦΚΚ

H Υπηρεσία αυτή αποτελεί ιδιαίτερο ένστολο και ένοπλο σώμα, λειτουργεί με τους δικούς της κανονισμούς και για το προσωπικό της εφαρμόζονται οι διατάξεις που αφορούν τους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους, σε συνδυασμό με τις διατάξεις και ρυθμίσεις που αφορούν το φυλακτικό προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης και του παρόντος Κανονισμού. άσκηση των καθηκόντων του σύγχρονο οπλισμό.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Συνελήφθη επικίνδυνος δραπέτης των φυλακών Δομοκού



Μια κινηματογραφική απόδραση από τις Φυλακές Δομοκού, η οποία δεν ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης -ως αυτό όφειλε για την καθαρή και ξάστερη ενημέρωση της κοινής γνώμης- τελείωσε με τον πιο άδοξο τρόπο στη μία μετά τα μεσάνυχτα, ξημέρωμα Παρασκευής, σε ένα διαμέρισμα του Κολωνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη από την Αστυνομία ο 30χρονος Ηλίας Α. ο οποίος συζούσε τους τελευταίους μήνες με την 25χρονη Ελληνοσύρια φίλη του. Ο 30χρονος δραπέτης εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών για ένοπλες ληστείες και από τις 4 Απριλίου 2010, που κατάφερε να αποδράσει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, είχε επιστρέψει στα μονοπάτια της παρανομίας.

Από την έρευνα που έκαναν άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα (οι οποίοι τον συνέλαβαν) βρήκαν στο σπίτι αλλά και στα ρούχα του ζευγαριού κινητά τηλέφωνα, κλεμμένα διαβατήρια, τσάντες και πιστωτικές κάρτες. Όπως εικάζεται, ο 30χρονος και η φίλη του, τον τελευταίο καιρό, είχαν ρημάξει περαστικούς αλλά και καταστήματα, κάνοντας γερές μπάζες. Η 25χρονη απασχολούσε ή προσποιείτο την πελάτισσα και ο 30χρονος λήστευε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι κλοπές και οι ληστείες πεζών. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου