ΥΕΦΚΚ

H Υπηρεσία αυτή αποτελεί ιδιαίτερο ένστολο και ένοπλο σώμα, λειτουργεί με τους δικούς της κανονισμούς και για το προσωπικό της εφαρμόζονται οι διατάξεις που αφορούν τους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους, σε συνδυασμό με τις διατάξεις και ρυθμίσεις που αφορούν το φυλακτικό προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης και του παρόντος Κανονισμού. άσκηση των καθηκόντων του σύγχρονο οπλισμό.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Οι κρατούμενες στον Ελεώνα Θηβών θα υποβληθούν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις



Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης οι 332 κρατούμενες στο κατάστημα κράτησης στον Ελεώνα Θηβών θα έχουν τη δυνατότητα, να υποβληθούν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, μετά τη συνεργασία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα με... το γενικό γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και διευθυντή της κλινικής μαστού του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" Ευάγγελο Φιλόπουλο.

Ο γενικός γραμματέας με ομάδα εξειδικευμένων γιατρών, στις 14,15 και 16 Ιουλίου 2010, θα ενημερώσουν τις κρατούμενες και θα τις υποβάλουν σε μαστογραφία και test pap.

Στόχος είναι να συμμετάσχουν στις προληπτικές εξετάσεις όλες οι κρατούμενες που το επιθυμούν. Οι γιατροί θα ενημερώσουν για τον καρκίνο του μαστού και των γεννητικών οργάνων αλλά και για ασθένειες που προκαλούν προκαρκινικές βλάβες και θα απαντήσουν σε όλες τους τις ερωτήσεις. Παράλληλα, θα προβληθεί σχετικό οπτικό υλικό, ενώ οι γιατροί θα δείξουν στις κρατούμενες τους τρόπους αυτοεξέτασης του μαστού.

Από τις 332 κρατούμενες, μόλις οι 52 παρακολουθούνται τακτικά με test pap και οι 14 με μαστογραφίες.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ευχαριστεί την Αντικαρκινική Εταιρία που εκφράζει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τονίζοντας ότι: "Η ενημέρωση και ο προληπτικός έλεγχος μπορούν να αποτελέσουν μια ασπίδα σωτηρίας για τις έγκλειστες, μιας ιδιαίτερης ομάδας του πληθυσμού που παρουσιάζει ειδικές ανάγκες και απαιτεί ειδική αντιμετώπιση και εξειδικευμένη φροντίδα".

Πηγή: troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου