ΥΕΦΚΚ

H Υπηρεσία αυτή αποτελεί ιδιαίτερο ένστολο και ένοπλο σώμα, λειτουργεί με τους δικούς της κανονισμούς και για το προσωπικό της εφαρμόζονται οι διατάξεις που αφορούν τους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους, σε συνδυασμό με τις διατάξεις και ρυθμίσεις που αφορούν το φυλακτικό προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης και του παρόντος Κανονισμού. άσκηση των καθηκόντων του σύγχρονο οπλισμό.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ασφυκτιούν οι φυλακές Ιωαννίνων



Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με το θέμα των υποδομών στο σωφρονιστικό κατάστημα Ιωαννίνων, το οποίο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του μεγάλου αριθμού κρατουμένων που «στοιβάζονται».

Σε σύσκεψη του νομαρχιακού συμβουλίου, τονίσθηκε το γεγονός ότι εντός των φυλακών χωρητικότητας 120 ατόμων, ζουν 290 κρατούμενοι, ενώ, όπως τόνισε ο πρόεδρος των Εργαζομένων Εξωτερικής Φρουράς στις φυλακές Σταυρακίου, ακόμη και τα νέα σωφρονιστικά ιδρύματα δεν επαρκούν για την αποσυμφόρηση της κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε ο διορισμός τεσσάρων συμβούλων που θα διερευνήσουν την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου